Kalknagel

pedicure kalknagelEen mycose- ofwel schimmel- of kalknagel is een verdikte nagel. Meestal heeft de schimmelnagel een witte, gele en/of bruinachtige verkleuring. De oorzaak hiervan kan een ziekte en of besmetting zijn. Mycosenagels zijn in principe vrij onschuldig en komen vaak voor aan een of meerdere teennagels. Mycosenagels worden veroorzaakt als schimmels de nagel of huid binnendringen, waardoor er een infectie ontstaat. De schimmel groeit van boven naar beneden en in de diepte. Hierdoor wordt het nagelbed aangetast.

Schimmels komen bij iedereen voor en worden voortdurend overgedragen. De schimmel die een kalknagel kan veroorzaken komt met name voor in vochtige ruimtes. Mensen met een verlaagde weerstand of een slechte doorbloeding hebben eerder de kans om een kalknagel te ontwikkelen als zij in aanraking komen met schimmels. Maar ook mensen met een beschadigde nagel, door bijvoorbeeld veel sporten of het dragen van strakke sokken, lopen een verhoogd risico.

Mycose

Een mycosenagel gaat nooit spontaan over.  Het zal eerder erger worden dan minder wanneer men er niets aan doet. Een kalknagel is echt niet alleen een cosmetisch probleem. Doordat de nagel dikker wordt, kan deze klachten gaan geven zoals druk, ingroeien en ontstekingen. Tijdens de behandeling wordt de verdikte nagel door middel van frezen dun en glad gemaakt. Dit om de extra druk te voorkomen op het nagelbed of op andere plaatsen ter hoogte van de teen. De nagelwallen worden drukvrij gelegd.

Sculpture gel

sculpture gel mycoseMet sculpture gel wordt een nieuwe nagel gecreëerd waarmee de schimmel voor 99% wordt afgesloten van zuurstof. De meeste schimmels hebben zuurstof nodig om te kunnen groeien. Door het afsluiten is de nagel niet meer besmettelijk en kan de schimmel zich niet verder uitbreiden. De trekkracht van de gel zorgt ervoor dat de mycose wordt meegetrokken zodat deze als het ware uit het nagelbed en de nagelwortel wordt getrokken. Ter aanvulling dien je dagelijks een anti-mycose tinctuur te gebruiken.

Voordat de behandeling start wordt er een anamnese afgenomen en een behandelplan besproken. Tevens krijg je een folder over de leefregels bij mycosenagels.
Heb je last van mycose oftewel een schimmelnagel en durf je je voeten niet te laten zien? Je kunt er wat aan laten doen!